Opnieuw, een begin

Op het moment dat ik deze column schrijf nadert Maria Lichtmis, 2 februari. Op die dag bakte mijn grootmoeder vroeger nog een keer oliebollen. Niet alleen omdat haar kinderen dat lekker vonden maar ook om een traditie te gedenken. De traditie om het licht te vieren, de dagen die gaan lengen, de naderende komst van de lente, een nieuw begin.

Een nieuw begin ook in mijn zakelijk leven. Na een periode van rust en stilte is de tijd aangebroken dat zich het nieuwe aandient, een vernieuwd First Seven | Persoonlijk Leiderschap & Attitude. Met behoud van het goede en verrijkt met nieuwe ingrediënten, richt ik mij op zakelijke- en familiebetrekkingen. Naast het realiseren van resultaat een goede onderlinge verstandhouding; en/en.

Aan tafel en in gesprek, los van de aanleiding, een situatie die niet lekker loopt of vast zit, geen beweging dan standpunten, weten wat er speelt, de vraag naar waar het echt om gaat, de vraag op het antwoord, los van de uitkomst, goed met elkaar of goed uit elkaar, dan zit er weer beweging in, de uitkomst kunnen regelen en de zaak afhandelen.

 

Met het schrijven van deze column wil ik het licht laten schijnen op de mooie en de minder mooie momenten in mijn werk, de lastige stukken en de rafels. Hiermee beweeg ik mij op het snijvlak van geheimhouding en openhartigheid, op het scherp van de snede. Dat zal vast een helse toer worden. Maar daar word ik dan weer blij van.

 

Deze blog is eveneens als column verschenen in de Nijmegen Business, jaargang 31, nummer 1, februari 2015