Kennismaken

Sinds twee maanden kom ik geregeld naar Kinrooi. U zult misschien wel denken: ‘Van zover, wat komt u hier dan doen?’ Dat zal ik u proberen uit te leggen.

 

Ik ben Jozan Coenen, 54 jaar en geboren in de buurt van Nijmegen, de oudste stad van Nederland en stad van de Vierdaagse. Na mijn studie Nederlands Recht aan de universiteit ben ik in Nijmegen blijven wonen en werken.

Een jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Ik werk nu als zelfstandig en onafhankelijk mediator/bemiddelaar vanuit mijn eigen bedrijf.

Op zoek naar nieuwe zakelijke contacten heb ik Anneke Crijns leren kennen op een netwerkcruise voor vrouwelijke ondernemers. Anneke nodigde me uit voor een netwerkbijeenkomst op de zeilschool. Dat waren veel vliegen in één klap: zakelijk netwerken, nieuwe mensen leren kennen, kennismaken met zeilen en met het bedrijf van Anneke.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben naar hier gekomen, de grens over. Binnenkort heb ik mijn derde zeilles en op de netwerkbijeenkomsten voel ik mij thuis. Het is hier goed vertoeven, op de grens van Nederland en Belgisch Limburg. De mensen zijn er vriendelijk en hebben nog de tijd voor elkaar, er heerst rust en stilte en tussen het leven door vindt de Maas haar weg.

 

Zoals het meestal gaat in het leven, van het één komt het ander.  Zoals het schrijven van deze column over alledaagse dingen, over de mooie dingen van het leven en van deze omgeving. Om mijn schrijftalenten verder te ontplooien en met u te delen. En om blij van te worden.

 

Deze blog is eveneens verschenen als column in 't Blaadje Kinrooi van13 juni 2015