Vakantiewerk

Mijn vakantiebestemming deze zomer is aan mijn bureau in mijn werkkamer thuis. Ik ben met een collega bezig met het vernieuwen van het vrouwennetwerk Ladies Table aan de Maas. Na de zomer willen we met de nieuwe formule van start gaan. Dat vraagt aandacht en veel tijd. Maar het is vooral erg leuk en inspirerend om dit samen te doen. We buigen ons opnieuw over de doelgroep, vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen, over de inhoud en vormgeving van de bijeenkomsten, ochtend of avond en wat we dan gaan doen, en over de onderwerpen die we aan bod willen laten komen.

 

Op zoek naar een locatie die past, bij ons en onze vrouwen, qua atmosfeer, positieve uitstraling en voeling met buiten. Buiten als letterlijk buiten, de omgeving, het liefst een plek omringd door oude bomen en gebouwen, waar de historie nog ademt tussen de bedrijven door. Buiten ook als figuurlijk buiten, de buitenwereld, de mensen met wie je altijd, zichtbaar of onzichtbaar, in contact staat: partner, kinderen, ouders, familie, vrienden, werkkring of bedrijf.

 

Ja, onze ambitie is hoog. We willen de wereld gewoon een beetje zachter maken. Onze aanvliegroute is vrouwelijk leiderschap en we willen dat doen op een manier waar deze tijd om vraagt. Vanuit het vrouw-zijn. En omdat dat voor iedere vrouw anders is gaan we samen op zoek naar de rode draad. We hopen dat de positieve ervaringen worden meegenomen naar ieders persoonlijke leefwereld en zich als een olievlek steeds verder zullen verspreiden, tot in alle hoekjes en gaatjes van de buitenwereld.

 

Deze blog is eveneens verschenen als column in 't Blaadje Kinrooi van 8 augustus 2015