Bijzondere ontmoetingen

Vanmorgen was in Sailcenter Limburg weer een Open Coffee georganiseerd. Dat is zakelijk netwerken met altijd een warm onthaal. Contacten bestendigen, nieuwe mensen ontmoeten, ideeën opdoen en praten met vrouwelijke ondernemers uit België en Limburg over wat ons verbindt. Het was bijzonder om een lezeres van mijn columns te ontmoeten. Ook zij is bemiddelaar. Binnenkort gaan we met elkaar aan tafel om te praten over het zijn van bemiddelaar in België en in Nederland. Helaas ben ik de burgemeester vanmorgen misgelopen. Ik lees op de website van de gemeente dat ik gewoon op zaterdagmorgen bij hem thuis kan binnenlopen om een gesprek met hem te hebben. Dat vind ik wel bijzonder.

 

Ik sprak ook met Katy van der Schaft van Botel Ophoven. Grappig om te horen hoe ons contact tot stand is gekomen, via-via. Iemand las mijn column in ’t Blaadje en dacht aan haar voor wie dat interessant zou kunnen zijn. Katy vertelde over Kinrooi als ambassadeur van groenten. Op een promotiefilmpje op Eén zag ik de gele boterboontjes aan de bonenstaken hangen. Ik weet nog dat moeder deze vroeger koud opdiende met fijngesneden ui en een dressing van honing en wijnazijn. Heerlijk vond ik dat.

 

Volgende week blijf ik wat langer, om in alle rust en stilte na te kunnen denken over de profilering van mijn bedrijf op de korte termijn en om de opgedane ideeën verder uit te werken. Maar vooral ook om te genieten van al het moois dat Kinrooi te bieden heeft: water, rust en gastvrijheid in eten en drinken.

 

Deze blog is ook als column verschenen in ´t Blaadje Kinrooi van 19 septemnber 2015